Onderzoek FPK Assen: slaapproblemen spelen rol bij agressief gedrag

Patiënten in de forensische psychiatrie hebben vaker dan gemiddeld slaapproblemen. Die kunnen een rol spelen bij het ontstaan van agressie en grensoverschrijdend gedrag.

Forensisch psychiater Jeanine Kamphuis van de Forensisch Psychiatrische kliniek (FPK) in Assen concludeert dat in haar promotie-onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen. In de FPK verblijven veel psychisch zieke patiënten die veroordeeld zijn voor een (ernstig) strafbaar feit. Ze moeten van de rechtbank behandeld worden.

,,Slaaptekort of een slechte slaapkwaliteit kunnen ons gedrag beïnvloeden. Toch was er in de psychiatrie tot voor kort weinig aandacht voor slaap”’, zegt Kamphuis. ,,Terwijl wel het vermoeden bestond dat patiënten uit de forensische psychiatrie bovengemiddeld aan slaapproblemen lijden.”

>>> Lees meer in Dagblad van het Noorden


Recente berichten
Archief

088 - 234 21 00 info@wijzijndunk.nl