Van politiecel naar spoedpoli - opvang GGZ Assen

Het GGZ-terrein in Assen heeft sinds kort een spoedpoli voor de opvang van mensen die verward gedrag vertonen. Vanmiddag werd de poli officieel geopend.

Een groene bank en twee donkerblauwe poefen, heel veel meer staat er niet in de opvangruimtes voor mensen die verward gedrag vertonen. Dat moet ook niet, want in veel gevallen kunnen deze mensen maar weinig verdragen. Soberheid is het geheim.

Vandaag werd de eerste spoedpoli voor de opvang van mensen met verward gedrag officieel geopend. Jarenlang was er geen goede opvang voor deze doelgroep, maar sinds 1 maart heeft GGZ Drenthe daar verandering in gebracht. In samenwerking met alle gemeenten in Drenthe, de GGD, politie, huisartsen, ziekenhuizen en UMCG Ambulancezorg. Afgevaardigden van hen kregen tijdens de opening een rondleiding. >>> Lees meer in Dagblad van het Noorden


Recente berichten
Archief

088 - 234 21 00 info@wijzijndunk.nl