Organisaties slaan handen ineen voor personen met verward gedrag

Op maandag 3 april opent bij Lentis aan de Hereweg de zogenaamde crisisbeoordelingslocatie (CBL). Op deze locatie worden personen met verward gedrag binnengebracht als er een vermoeden bestaat van acute psychiatrische problematiek.

Groninger wethouder Ton Schroor: ‘Deze mensen belanden nu nog vaak in een politiecel, maar we zijn het er allemaal over eens dat ze daar niet horen. Gemeenten, politie en de ketenpartners in de acute psychiatrie slaan hiermee de handen ineen en zetten een belangrijk stap in de zorg voor deze groep.’ De verwachting is dat 2 tot 3 personen per dag uit de provincie Groningen naar de locatie wordt gebracht en beoordeeld.

>>> Lees meer op Lentis.nl


Recente berichten
Archief

088 - 234 21 00 info@wijzijndunk.nl